Qahva qon tomirlarini toraytiruvchi xususiyatlarga ega. Agar siz uni muntazam ravishda ichsangiz, qon bosimining oshishi va yurakda qo‘shimcha stress xavfi yuqori bo‘ladi.
Yuqori haroratlarda issiq qahva ichish tananing qo‘shimcha isishiga olib kelishi mumkin. Shuni ham unutmaslik kerakki, ichimlik diuretik xususiyatga ega. Ya’ni, tanadan suyuqlikni olib tashlashga yordam beradi va issiqlikda suv muvozanatini saqlash juda muhimdir. Shuning uchun mutaxassislar bir chashka qahvadan keyin toza ichimlik suvini ichishni tavsiya qiladilar.
Qolaversa, qahvani boshqa ichimliklar bilan aralashtirishda ehtiyot bo‘lish kerak. Apelsin sharbati, muzqaymoq va qaymoqli qahva esa yuqori kaloriya tarkibiga ega. Qahva va energetik ichimliklarning kombinatsiyasi tavsiya etilmaydi. Chunki yurakdagi yuk sezilarli darajada oshadi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!