Qora choy ichish 2-toifa diabet rivojlanish xavfini sezilarli darajada kamaytiradi va insulin sezgirligini oshiradi.
Buni Xitoy va Avstraliyada olib borilgan ilmiy tadqiqotlar orqali ko‘rish mumkin. Ushbu topilmalar Yevropa qandli diabetni o‘rganish assotsiatsiyasi yig‘ilishida taqdim etildi.
Mutaxassislar 2 mingdan ortiq xitoyliklarning choy ichish odatlarini tahlil qilib, uning qondagi qand miqdori, qandli diabet va insulin sezuvchanligiga ta’sirini baholadilar. Qora choy ko‘k choyga qaraganda kuchliroq foydali ta’sirga ega ekanligi aniqlandi.
Ma’lum bo‘lishicha, ko‘k choy diabetga chalinish xavfini 36 foizga, qora choy esa 47 foizga kamaytirgan.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!