Navarra davlat universiteti tadqiqotchilari shakarsiz qahva vazn yo‘qotishga yordam berishini ma’lum qilishdi.
Tadqiqot natijalariga ko‘ra, shakar, qaymoq va boshqa qo‘shimchalarsiz qahva ichish metabolizmni tezlashtiradi va simpatik asab tizimini rag‘batlantiradi.
Olimlar qahva iste’mol qilish darajasi va salomatlik o‘rtasidagi bog‘liqlikni aniqlash uchun tadqiqot o‘tkazdilar. Shunday qilib, tadqiqotda muntazam ravishda qahva ichadigan 155 mingga yaqin odam ishtirok etdi.
To‘rt yildan so‘ng olimlar shakar qo‘shilgan qahva ichgan ishtirokchilarning vazni 0,09 kg.ga oshganini aniqladilar. Shu bilan birga, olimlar tajribada ishtirok etgan odamlar o‘rtacha 0,12 kg vazn yo‘qotishini ham aniqladilar.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!