Tvorog ortiqcha vazndan shikoyat qiluvchilar uchun ayni muddao mahsulotdir. U salomatlikni mustahkamlaydi va vazn bilan bog‘liq muammoni hal qilishga yordam beradi, biroq buning uchun tvorogni to‘g‘ri tanlay olish muhim.
Tvorog oqsillarga to‘la va mushaklarning o‘sishi uchun zarur bo‘lgan aminokislotalarning to‘liq to‘plamiga ega. Tvorog organizmni quvvatlantiradigan uglevodlarni ham o‘z ichiga oladi: unda temir, kalsiy, fosfor, boshqa muhim vitamin va minerallar mavjud. Tvorog ichak faoliyatini yaxshilaydi, uning tarkibidagi vitaminlar asab, yurak-qon tomir tizimini, skeletni mustahkamlaydi va organizmning immunitet himoyasini oshiradi.
Nutritsiologlar yog‘siz tvorog ko‘ringani kabi yaxshi mahsulot emasligi haqida aytishadi. Yog‘siz tvorogni tayyorlash uchun sut xamirturushdan oldin yog‘sizlantiriladi, bunday holatda yog‘da eriydigan vitaminlarning bir qismi yo‘qoladi. Bundan tashqari, yog‘siz tvorog ko‘pchilik yoqtirmaydigan ta’mga ega. Agar yog‘siz tvorogni xohlasangiz unga avakado qo‘shib yeyishingiz mumkin.
Ovqatlanish ratsioniga qarab tvorogni tanlagan ma’qul. Agar maqsadingiz vazn yo‘qotish bo‘lsa, unda yog‘siz tvorogni tanlaganingiz ma’qul. Agar siz mushak massasini oshirayotgan yoki biror bir kasallikdan tuzalayotgan bo‘lsangiz, yog‘ miqdori yuqori bo‘lgan tvorogni iste’mol qiling. Har bir turdagi tvorogning kamchiliklari bor, biroq to‘g‘ri ovqatlanish sizga ko‘proq foyda olishga yordam beradi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!