Kerakli masalliqlar:
- Shakar – 350 gr
- Un – 350 gr
- Soda – 1 choyqoshiq
- Qavartma – 0,5-1 choyqoshiq
- Tuxum – 2 dona
- Sut – 250 gr
- Oʻsimlik yogʻi – 125 gr
- Qahva – 190 gr
Krem uchun:
- Sariyogʻ – 220 gr
- Qandupa – 370 gr
- Qahva – 3 oshqoshiq
Tayyorlanishi:
1. Shakar, un, soda, qavartma, tuxum, sut va oʻsimlik yogʻi oʻzaro qorishtiriladi.
2. Aralashma ustidan damlangan qahva quyiladi.
3. Tayyor xamir pergament qogʻoz toʻshalgan uchta qolip ichiga taqsimlab, quyib chiqiladi.
4. Korjlar 160 daraja haroratda pishirib olinadi.
5. Krem uchun achchiq qahva damlanadi.
6. Yumshatilgan sariyogʻ va qandupa mikser yordamida koʻpirtiriladi.
7. Masalliqlar ustidan asta-sekin qahva quyiladi.
8. Sovigan korjlar krem yordamida ustma-ust taxlab chiqiladi.
9. Tayyor tort taʼbga koʻra bezatiladi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!