Shifokorlarning tavsiyasiga ko‘ra qatiq ichishning bir qancha foydalari mavjud.
Ta’kidlanishicha, qatiq ko‘p qirrali tarkibi tufayli foydalidir. U juda ko‘p vitamin C, A, PP, D va B vitaminlari (B1, B2, B5, B6, B9, B12), xolin va beta-karotinni o‘z ichiga oladi. Bundan tashqari, aniq minerallar to‘plami – fosfor, kaliy, mis, xrom, kalsiy, oltingugurt, natriy va boshqalar.
Boshqa sabablar qatorida:
Birinchidan, qatiq organizmni “yoshartiradi”, qonni tozalaydi, oshqozon-ichak kislota balansi va mikroflorasini normallashtiradi. Ichimlik immunitet tizimini mustahkamlaydi.
Ikkinchidan, qatiq laktoza oqsilini organizm tomonidan oson so‘riladigan sut kislotasiga aylantiradi. Shuning uchun sutga intoleransi bo‘lgan odamlar qatiqni bemalol ichishlari mumkin. Allergiya shaklida hech qanday zarar bo‘lmaydi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!