Kerakli masalliqlar:
- Lahm mol goʻshti
- Sariyogʻ – 30 gr
- Taʼbga koʻra tuz va murch
Qayla uchun:
- Sariyogʻ – 30 gr
- Piyoz – 1 dona
- Qora murch – 30 gr
- Mol goʻshti bulyoni – 250 gr
- Qaymoq – 250 gr
Tayyorlanishi:
1. Murch ogʻirroq idish yordamida maydalab olinadi.
2. Piyoz mayda toʻrtburchak shaklida toʻgʻraladi.
3. Sariyogʻ tova ichiga solib eritiladi.
4. Maydalangan piyoz sariyogʻda qovurib olinadi.
5. Masalliqlar ustidan bulyon quyiladi.
6. Qayla 10 daqiqa qaynatilgandan keyin ustidan qaymoq solinadi.
7. Qaynatish jarayoni davom ettiriladi va oradan 10 daqiqa oʻtganidan keyin aralashma ichiga murch qoʻshiladi.
8. Sariyogʻ tova ichiga solib eritiladi.
9. Goʻsht salfetka yordamida toʻliq quritib olingach, tuzi va murchi rostlanadi.
10. Goʻshtning har ikki tomoni 3 daqiqadan qovuriladi.
11. Qovurilgan goʻsht 180 daraja haroratda 3-8 daqiqa davomida gaz pechida pishiriladi.
12. Tayyor steyk qayla bilan birga dasturxonga uzatiladi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!