Mutaxassisning fikricha, guruch tarkibida ko‘p miqdorda kraxmal bo‘lib, u inson organizmida ajralib chiqadi va glyukozaga aylanadi.
Natijada, qondagi shakar darajasi keskin ko‘tariladi, shundan so‘ng oshqozon osti bezi faol ishlay boshlaydi. Bularning barchasi oxir-oqibat diabetes mellitusga olib kelishi mumkin, deydi mutaxassis.
Shu sababli ovqatlanish ratsioningizga guruchli ovqatlarni qo‘shmaganingiz ma’qul. Buni rad eta olmaydiganlar past glisemik indeksli navlarga o‘tishlari kerak. Bu holda diabet xavfi sezilarli darajada kamayadi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!